Ree

Ree vlees kopen van een biologische slager? Ons ree vlees is mager en heeft een kenmerkende donkerrode kleur. Deze reeën zijn afkomstig van de Veluwe en hebben een goed en natuurlijk leven geleid. Afhankelijk van het seizoen voeden ze zich met vruchten, grassen, kruiden, en scheuten van bomen en struiken in dit natuurgebied, en de natuur proef je ook in het vlees! Bekijk het aanbod.


Reebiefstuk (wild)

Reebiefstuk (wild)

Per 100 gram:  €6,69
Reebout m/b (wild)

Reebout m/b (wild)

Per 100 gram:  €4,90
Reebout z/b (wild)

Reebout z/b (wild)

Per 100 gram:  €5,69
Reerack (wild)

Reerack (wild)

Per 100 gram:  €8,20
Reerugfilet (wild)

Reerugfilet (wild)

Per 100 gram:  €11,20
Reezadel (wild)

Reezadel (wild)

Per stuk:  €28,25
Reeschenkel (wild)

Reeschenkel (wild)

Per 100 gram:  €2,60
Reestoofvlees (wild)

Reestoofvlees (wild)

Per 100 gram:  €4,20
Ree heel

Ree heel

Per stuk:  €300,00
reebok paté

reebok paté

Per 100 gram:  €4,39
Weergeven 1 t/m 10 van in totaal 10

Ree

Ree vlees: subtiele smaak en een zacht textuur

Ree vlees staat bekend om zijn kenmerkende fijne en subtiele smaak en een zacht textuur. Dit type wild vlees is mager, rijk aan eiwitten en onderscheidt zich van andere soorten wild door de unieke smaakervaring die het biedt. Dankzij de veelzijdige manieren om ree vlees te bereiden, is het een uitstekende keuze voor speciale gelegenheden waar een verfijnde keuken gewenst is. Van rosbief tot aan ragout of een hartige stoof, ree vlees van de Veluwe is erg geliefd door chefkoks en thuiskoks.

Verder wordt reevlees ook gewaardeerd door zijn voedingswaarden. Doordat het rijk is aan hoogwaardige eiwitten, is het essentieel binnen een dieet waar spieropbouw of spierherstel centraal staat. Ook is het laag in vetgehalte, waardoor het een verstandige keuze is voor mensen die hun cholesterolgehalte in de gaten houden om hartziekten te voorkomen. Tot slot bevat het reevlees ijzer en vitamine B12 en B6.

Wat is het verschil tussen hertenvlees en reevlees?

Er wordt wel eens gedacht dat hertenvlees en reevlees hetzelfde is. Hoewel ze beide tot de categorie wild behoren, zijn er duidelijke verschillen tussen deze twee soorten vlees. Hertenvlees komt meestal van een edelhert af en is intenser van smaak dan ree. De wilde smaak en stevige textuur komen goed naar voren. Daarentegen is reevlees afkomstig van een ree. Ree heeft een haast zoete smaak en vereist een korte bereidingstijd door de zachtheid van het vlees.

Een ander verschil is dat ree een meer exclusief vleesproduct is dan hert. Dit komt doordat reeën in kleine groepjes of solitair leven. Op deze manier is het lastiger om aan reevlees te komen dan hertenvlees. Herten leven namelijk in grote kuddes in bosrijke gebieden. Ongeacht of de keuze uitgaat naar hert of ree, liefhebbers van wildgerechten kunnen ongetwijfeld genieten van dit vlees.

Verschillende soorten snedes ree

Bij de biologische slager JP Puurvlees kun je diverse soorten ree vlees bestellen om de lekkerste gerechten mee te bereiden:

  • Reebiefstuk
  • Reebout met been of zonder been
  • Reerack
  • Reerugfilet
  • Reezadel
  • Reeschenkel
  • Reestoofvlees
  • Hele ree
  • Reepaté

Wat zijn manieren om ree vlees te bereiden?

Om de unieke kwaliteiten van dit vlees te benadrukken zijn er verschillende bereidingswijzen voor de populaire stukken zoals reebiefstuk, reebout en reezadel. Reebiefstuk is een premium snede en is heerlijk wanneer het snel wordt gebakken of gegrild, zodat de binnenkant roze blijft. We raden het aan om het biefstuk vooraf te kruiden met zout en zwarte peper. Daarentegen vereist de reebout met been wel wat meer voorbereidingstijd. Om het ree vlees na de bereiding sappig te houden, kun je het eerst braden en vervolgens in de oven laten garen.

Tot slot is reezadel perfect voor een elegante presentatie. Er wordt vaak voor gekozen om reezadel snel te bakken, waarbij het behoud van een roze binnenkant zorgt voor een intense smaakbeleving. Door dit vlees met een saus gemaakt van rode wijn of port te serveren kan je diepe smaak verder verrijken. Het is met name belangrijk om met elke bereidingswijze de delicate smaak en textuur van het vlees te accentueren om je zintuigen te prikkelen.

Bestel bij de biologische slager

Ben je een ervaren chefkok of experimenteer je thuis graag in de keuken? Voeg je gewenste snedes en hoeveelheid toe aan de winkelwagen en bestel direct bij JP Puurvlees! Heb je vragen? Maak dan gebruik van het contactformulier, stuur een e-mail naar info@jppuurvlees.nl of bel naar (06) 51 08 59 43.

Lees meer