Wie zijn wij

In april 2011 ben ik, Jaap van der Plas, als vierde generatie uit een slagersfamilie, begonnen met de verkoop van biologisch vlees online onder de naam JP Puurvlees. Op 3 december 2013 ben ik met  een biologische slagerij gestart aan de Stationslaan 39 te Nunspeet. Dierenwelzijn en de kwaliteit van het vlees hebben mij doen besluiten biologisch vlees te gaan verkopen.

Waarom biologisch vlees?

In de biologische veehouderij gaat men op de meest diervriendelijke manier om met het vee. De dieren hebben een ruime leefomgeving en daardoor minder stress; dit bevordert de kwaliteit van het vlees.

Het biologische vee krijgt geen preventieve medicijnen (zoals antibiotica) toegediend. In dit vlees blijven dus ook geen resten van deze medicijnen achter. Er worden geen groeibevorderaars gebruikt en het voer dat de dieren krijgen is puur natuur. Bovendien gebruikt men in de biologische landbouw geen bestrijdingsmiddelen. Deze manier van veeteelt is het minst belastend voor het milieu en veroorzaakt geen mestprobleem en verzuring van de grond.


Onze boeren

Van boer naar slager naar consument:  korte lijnen zorgen voor borging van de kwaliteit. Je weet met wie je te maken hebt, waar je vlees vandaan komt en hoe ermee is omgegaan.

  • Het rundvlees is afkomstig van Angus-koeien uit de biologische veehouderij te Limburg. Het vlees is smaakvol en van zeer goede kwaliteit. 
  • Daarnaast verkopen we ook Biologisch Rundvlees uit Biologische veehouderij te Nederland. Dit vlees wordt van verschillende boeren betrokken.
  • Ons kippenvlees komt van Sjoerd Kok uit Lelystad.
  • Kalfsvlees uit Wekerom.
  • Lamsvlees komt van verschillende boeren uit Nederland (texels lam).
  • Varkensvlees komt uit het Vechtdal.
  • Geitenvlees uit Lunteren.

Openingstijden

De openingstijden van de biologische slagerij zijn van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 uur t/m 18.00 uur en zaterdag van 8.00 uur tot en met 16.00 uur. Je bent van harte welkom in onze winkel. Je kunt ook online vlees bestellen via deze website en je bestelling afhalen in Nunspeet of  thuis laten bezorgen. Je kunt ook telefonisch bestellen 06-51 08 59 43.

JP Puurvlees heeft een keurmerk voor het verkopen van biologisch vlees onder SKAL-nummer 027541


eu bionieuw groen