Nieuws

Mensen vinden (gelukkig) dierenwelzijn wereldwijd steeds belangrijker worden. Het liefst zien we koeien en kippen in de weides en varkens met lekker veel ruimte. Dieren die een goed leven kunnen leiden, volgens natuurlijke omstandigheden (ofwel de omstandigheden waarin ze anders ook zouden kunnen leven). Eigenlijk zoals we vaak bij boerderijen kunnen zien waar we soms langs rijden of fietsen.Maar hoe weet je nu wanneer vlees biologisch is en waar je dit biologisch vlees kunt kopen?Het biologisch vlees keurmerkDe term ‘biologisch’ is een keurmerk waar strenge eisen aan verbonden zijn. Vlees kri..
Hoe wordt biologisch vlees gekeurd? De term ‘biologisch eten’ wordt al een tijd lang gebruikt. De term wordt ook toegepast op vlees. In Nederland kennen we het keurmerk “Beter Leven”, naast het keurmerk “Biologisch”. Om zo’n keurmerk te verdienen dient het vlees aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Maar wat zijn die voorwaarden, en wanneer krijgt vlees welk keurmerk toegekend? Het Beter Leven keurmerk Vlees kan een Beter Leven keurmerk met 1, 2 of 3 sterren hebben. Hoe meer sterren, hoe beter het leven van het dier was. Een dier dat een 3 sterren Beter Leven keurmerk heeft, leefde dus die..
Bij biologisch vlees denken mensen vaak aan een verbeterd dierenwelzijn en vleesproductie met respect voor het milieu en de natuur. Maar is biologisch vlees ook gezonder dan vlees dat afkomstig is uit de gewone vleesindustrie? Om die vraag te beantwoorden kijken we eerst wanneer iets gezond is, hoe vlees binnen een gezond voedingspatroon past. Daarna wordt uitgelegd wat biologisch vlees nu precies is en waarom dit beter is voor de koe. Vervolgens wordt uiteengezet waarom biologisch vlees beter voor je eigen gezondheid is dan gewoon vlees. Hoe stellen we vast of iets g..
Magere hamburger met tzatziki
De liefde voor de sport gaat door de maag
Zomerse biefstuksalade
De geur van …
“Schat zullen wij ook de barbecue aansteken?”
De eerste picknick
Dichter des Vaderlands in Sinterklaastijd

En ja wat is in deze tijd van het jaar dan lekkerder dan een flinke pan hachee

Voor 4 personen heeft u de volgende ingrediënten nodig:

500 gram runderriblappen, in dobbelstenen, mespunt sambal, 1-2 eetlepels bloem, 50 gram boter, 500 gram uien , in ringen, 2 eetlepels azijn, 250 ml vleesbouillon, 1 flesje donker bier, 6 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, eventueel wat maïzena.

Ik ruik de herfst komen

Dus nee voor mij geen asperges in de herfst, maar zeker wel champignons of herten biefstuk. En heerlijk zo komen er herfstgerechten op tafel. Ruik het, de herfst op je bord.


Pittige varkenshaas met spek


Eten als een prof in FrankrijkBulgursalade met gestoomde kip

Vul de aubergines met het gehaktmengsel en beleg met plakken tomaat en ringen paprika. Ja dan komt het er wel ff op aan of je een buitenkeuken hebt of niet. Want het geheel van de schotel gaat in de oven voor ongeveer 45 minuten op 180 graden.

Ik stap bij gebrek aan een buitenkeuken even naar binnen om vervolgens met een goed glas rosée te wachten tot de kookwekker zich meldt.

Bon appetit zou ik zo zeggen.

BBQ-all-in biologisch

BBQ-all-in biologisch

Onze all-in BBQ is een barbecue-arrangement voor minimaal tien personen (prijs per persoon). Het bevat alles wat je nodig hebt voor een heerlijk en gezellig feest:

  1. zes soorten vlees
  2. twee soorten salade
  3. drie soorten saus
  4. een barbecue  met gasfles
  5. stokbrood
  6. kruidenboter
  7. borden van aardewerk
  8. bestek
Weergeven 1 t/m 14 van in totaal 21