Nieuws

Is biologisch vlees slecht voor het milieu?Als we het groene keurmerk ‘biologisch’ zien, denken we meestal aan duurzaamheid. Milieuvriendelijk geproduceerd eten, met respect voor de leefomstandigheden van het dier. Het wordt algemeen aangenomen dat vleesproductie een negatieve impact heeft op het milieu en dus bijdraagt aan de verdere opwarming van de aarde. Betekent dit dat alle vleeseters hieraan bijdragen? In dit artikel wordt de vraag beantwoord of biologisch vlees ook slecht is voor het milieu.Wat is de impact van vleesproductie op het milieu?Bij vleesproductie komen diverse gassen vrij d..
Wat maakt biologisch vlees duurder?Biologische voeding is eigenlijk altijd duurder dan niet-biologische voeding. Dat geldt ook voor vlees. We weten allemaal dat biologische voeding gelijk staat met een milieuvriendelijke productie en betere leefomstandigheden voor dieren. Maar wat de precieze eisen voor dit keurmerk zijn is vaak niet bekend. Dat maakt het ook onduidelijk waarom biologisch vlees duurder is. Deze vraag, wat het is dat biologisch vlees duurder maakt, wordt in dit artikel beantwoord.Wanneer is vlees biologisch?Voeding krijgt niet zomaar het keurmerk ‘biologisch’. Hier zijn namelij..
Mensen vinden (gelukkig) dierenwelzijn wereldwijd steeds belangrijker worden. Het liefst zien we koeien en kippen in de weides en varkens met lekker veel ruimte. Dieren die een goed leven kunnen leiden, volgens natuurlijke omstandigheden (ofwel de omstandigheden waarin ze anders ook zouden kunnen leven). Eigenlijk zoals we vaak bij boerderijen kunnen zien waar we soms langs rijden of fietsen.Maar hoe weet je nu wanneer vlees biologisch is en waar je dit biologisch vlees kunt kopen?Het biologisch vlees keurmerkDe term ‘biologisch’ is een keurmerk waar strenge eisen aan verbonden zijn. Vlees kri..
Hoe wordt biologisch vlees gekeurd? De term ‘biologisch eten’ wordt al een tijd lang gebruikt. De term wordt ook toegepast op vlees. In Nederland kennen we het keurmerk “Beter Leven”, naast het keurmerk “Biologisch”. Om zo’n keurmerk te verdienen dient het vlees aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Maar wat zijn die voorwaarden, en wanneer krijgt vlees welk keurmerk toegekend? Het Beter Leven keurmerk Vlees kan een Beter Leven keurmerk met 1, 2 of 3 sterren hebben. Hoe meer sterren, hoe beter het leven van het dier was. Een dier dat een 3 sterren Beter Leven keurmerk heeft, leefde dus die..
Bij biologisch vlees denken mensen vaak aan een verbeterd dierenwelzijn en vleesproductie met respect voor het milieu en de natuur. Maar is biologisch vlees ook gezonder dan vlees dat afkomstig is uit de gewone vleesindustrie? Om die vraag te beantwoorden kijken we eerst wanneer iets gezond is, hoe vlees binnen een gezond voedingspatroon past. Daarna wordt uitgelegd wat biologisch vlees nu precies is en waarom dit beter is voor de koe. Vervolgens wordt uiteengezet waarom biologisch vlees beter voor je eigen gezondheid is dan gewoon vlees. Hoe stellen we vast of iets g..
Magere hamburger met tzatziki
De liefde voor de sport gaat door de maag
Zomerse biefstuksalade
De geur van …
“Schat zullen wij ook de barbecue aansteken?”
De eerste picknick
Dichter des Vaderlands in Sinterklaastijd

En ja wat is in deze tijd van het jaar dan lekkerder dan een flinke pan hachee

Voor 4 personen heeft u de volgende ingrediënten nodig:

500 gram runderriblappen, in dobbelstenen, mespunt sambal, 1-2 eetlepels bloem, 50 gram boter, 500 gram uien , in ringen, 2 eetlepels azijn, 250 ml vleesbouillon, 1 flesje donker bier, 6 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, eventueel wat maïzena.

Ik ruik de herfst komen

Dus nee voor mij geen asperges in de herfst, maar zeker wel champignons of herten biefstuk. En heerlijk zo komen er herfstgerechten op tafel. Ruik het, de herfst op je bord.


Pittige varkenshaas met spek


Eten als een prof in Frankrijk



Bulgursalade met gestoomde kip

Vul de aubergines met het gehaktmengsel en beleg met plakken tomaat en ringen paprika. Ja dan komt het er wel ff op aan of je een buitenkeuken hebt of niet. Want het geheel van de schotel gaat in de oven voor ongeveer 45 minuten op 180 graden.

Ik stap bij gebrek aan een buitenkeuken even naar binnen om vervolgens met een goed glas rosée te wachten tot de kookwekker zich meldt.

Bon appetit zou ik zo zeggen.

Weergeven 1 t/m 14 van in totaal 23