Nieuws

Hoeveel vlees is genoeg per persoon wanneer je gaat gourmetten? Het is iets wat altijd lastig in te schatten blijft. In Nederland is gourmetten bijna onmisbaar tijdens de feestdagen. Je kan ervan uit gaan dat elk huishouden wel over een gourmetstel beschikt. Of die vaak wordt gebruikt, is een ander verhaal, maar een avondje gourmetten tijdens kerst of oud en nieuw gaat er altijd wel in! Naast dat het gezellig is, is het ook handig doordat gourmetten om weinig bereiding vraagt. Zo kan jij gezellig tijd doorbrengen met je familie of vrienden zonder uren in de keuken te staan. Lees verder hoe jij..
Schiet de vraag ‘Hoe bereid je een heerlijke biologische kalkoen?’ weer door je hoofd? Dan is de kans groot dat de feestdagen weer in aantocht zijn! Een echte klassieker voor tijdens deze dagen van gezelligheid is natuurlijk kalkoen. Perfect om te bereiden wanneer je een keer indruk wilt maken op je familie en vrienden. Maar hoe doe je dat precies wanneer je nog nooit eerder biologische kalkoen hebt bereid? Lees verder om erachter te komen.Wat zit er in een gevulde kalkoen?Er zijn vele soorten vulling mogelijk voor kalkoen. Wanneer je nog niet bekend bent met het bereiden van gevulde kalkoen, ..
Wanneer je ervoor kiest om geen vlees meer te eten, zijn er vandaag de dag veel opties. Je bent niet meer aangewezen op tofublokken, kikkererwten of extra veel aardappels en groente. Tegenwoordig bestaat bijna van ieder stuk vlees wel een vegetarische variant. Sommige varianten zijn zelfs niet meer van echt te onderscheiden. Waar wordt vegetarisch vlees precies van gemaakt? En hoe gezond is het om vegetarisch vlees ofwel vleesvervangers te eten? Wat raden experts aan? Daar gaan we in dit blogartikel verder op in.Wat zit er in vegetarisch vlees?De meeste vleesvervangers worden gemaakt..
Vandaag de dag kom je het steeds meer tegen: biologisch vlees. Echter zien veel consumenten het nut van biologisch vlees nog niet helemaal in. Voor velen is biologisch vlees niet veel meer dan vlees dat duurder is dan normaal vlees, waardoor veel consumenten vaak voor het vlees gaan dat een aantrekkelijker prijskaartje heeft. Voor sommige mensen is biologisch vlees echt een raadsel. Waarom is het goed om te kiezen voor biologisch vlees, van een biologische slager? Daar gaan we in dit blogartikel verder op in.Wat is biologisch vlees?We gaan in dit artikel ook dieper in op de voordelen van een b..
Bij biologisch vlees verwachten we dat de dieren een goed leven hebben gehad. Dierenwelzijn en duurzaamheid staat immers voorop bij biologische veehouderijen, toch? Dat is inderdaad zo. Dat zie je aan het SKAL-keurmerk (bio-certificaat) en de 3 sterren van het Beter Leven keurmerk. Deze keurmerken zijn verplicht voor bedrijven die biologische (vlees)producten verkopen. We kunnen dus wel vaststellen dat biologisch vlees diervriendelijk geproduceerd is. Maar wanneer mogen we vlees biologisch noemen en aan welke voorwaarden moet het voldoen? Op deze vragen krijg je antwoord in dit blogartikel.Wat..
JP Puurvlees is een biologische slagerij, maar wat houdt dat precies in? Een biologische slagerij is een slagerij die dierenwelzijn en duurzaamheid voorop hebben staan. Het vlees dat je bij een biologische slagerij kunt kopen wordt geproduceerd met oog en respect voor de dieren, de natuur en het milieu. Een biologische slagerij wordt gecontroleerd door SKAL en ontvangt na goedkeuring het SKAL-keurmerk, een BIO-certificaat.Samenwerking met biologische veehouderijenAls biologische slagerij heeft JP Puurvlees samenwerkingen lopen met biologische veehouderijen. De dieren op deze biologische boerde..
De hamburger is de vleesfavoriet van velen. Het kan gemakkelijk bereid worden op de BBQ en in een pan. Een hamburger maken doe je in een handomdraai: je hebt alleen een lekkere burger, getoast broodje, groentes en een goede saus nodig. Vaak wordt een hamburger geserveerd met frietjes en een salade. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. In dit blogartikel delen we een aantal bijzondere bijgerechten met je die verrassend genoeg heerlijk smaken bij je hamburger.Wat te eten bij hamburgers?Er zijn tal van mogelijkheden voor wat te eten bij hamburgers. Echte klassiekers zijn frietjes ..
Hoe maak je hamburgers? Het maken van een lekkere hamburger is een kunst op zich, maar gelukkig niet al te ingewikkeld, mits je weet hoe. Natuurlijk kun je allerlei recepten volgen, maar het is veel beter en leuker om hier zelf mee te experimenteren. Daarom zetten wij in dit blogartikel uiteen hoe je hamburgers maakt, welke ingrediënten je nodig hebt en wat de opties zijn.De hamburger makenAan de basis van je broodje hamburger ligt natuurlijk de burger – het vlees – zelf. Hier heb je twee opties, de hamburger ‘kant-en-klaar’ kopen of zelf een burger maken met gehakt. De eerst optie spreekt voo..
Welk vlees is lekker voor op de BBQ? Het lijkt zo’n simpele vraag, maar het antwoord hierop is helaas niet zo eenvoudig als je zou hopen. Welk stuk vlees het beste tot zijn recht komt op de barbecue hangt namelijk compleet af van jouw persoonlijke voorkeur. Daar waar de een misschien geniet van gemarineerde varkenslapjes, vindt de ander juist rundvlees hét ultieme vlees voor op de BBQ. Om toch wat duidelijkheid te scheppen zetten we in deze blog onze favoriete stukken vlees voor op de barbecue op een rijtje.Over smaak valt niet te twistenWe zeiden het net al: over smaak valt niet te twisten. W..
Is biologisch vlees slecht voor het milieu?Als we het groene keurmerk ‘biologisch’ zien, denken we meestal aan duurzaamheid. Milieuvriendelijk geproduceerd eten, met respect voor de leefomstandigheden van het dier. Het wordt algemeen aangenomen dat vleesproductie een negatieve impact heeft op het milieu en dus bijdraagt aan de verdere opwarming van de aarde. Betekent dit dat alle vleeseters hieraan bijdragen? In dit artikel wordt de vraag beantwoord of biologisch vlees ook slecht is voor het milieu.Wat is de impact van vleesproductie op het milieu?Bij vleesproductie komen diverse gassen vrij d..
Wat maakt biologisch vlees duurder?Biologische voeding is eigenlijk altijd duurder dan niet-biologische voeding. Dat geldt ook voor vlees. We weten allemaal dat biologische voeding gelijk staat met een milieuvriendelijke productie en betere leefomstandigheden voor dieren. Maar wat de precieze eisen voor dit keurmerk zijn is vaak niet bekend. Dat maakt het ook onduidelijk waarom biologisch vlees duurder is. Deze vraag, wat het is dat biologisch vlees duurder maakt, wordt in dit artikel beantwoord.Wanneer is vlees biologisch?Voeding krijgt niet zomaar het keurmerk ‘biologisch’. Hier zijn namelij..
Mensen vinden (gelukkig) dierenwelzijn wereldwijd steeds belangrijker worden. Het liefst zien we koeien en kippen in de weides en varkens met lekker veel ruimte. Dieren die een goed leven kunnen leiden, volgens natuurlijke omstandigheden (ofwel de omstandigheden waarin ze anders ook zouden kunnen leven). Eigenlijk zoals we vaak bij boerderijen kunnen zien waar we soms langs rijden of fietsen.Maar hoe weet je nu wanneer vlees biologisch is en waar je dit biologisch vlees kunt kopen?Het biologisch vlees keurmerkDe term ‘biologisch’ is een keurmerk waar strenge eisen aan verbonden zijn. Vlees kri..
Hoe wordt biologisch vlees gekeurd? De term ‘biologisch eten’ wordt al een tijd lang gebruikt. De term wordt ook toegepast op vlees. In Nederland kennen we het keurmerk “Beter Leven”, naast het keurmerk “Biologisch”. Om zo’n keurmerk te verdienen dient het vlees aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Maar wat zijn die voorwaarden, en wanneer krijgt vlees welk keurmerk toegekend? Het Beter Leven keurmerk Vlees kan een Beter Leven keurmerk met 1, 2 of 3 sterren hebben. Hoe meer sterren, hoe beter het leven van het dier was. Een dier dat een 3 sterren Beter Leven keurmerk heeft, leefde dus die..
Bij biologisch vlees denken mensen vaak aan een verbeterd dierenwelzijn en vleesproductie met respect voor het milieu en de natuur. Maar is biologisch vlees ook gezonder dan vlees dat afkomstig is uit de gewone vleesindustrie? Om die vraag te beantwoorden kijken we eerst wanneer iets gezond is, hoe vlees binnen een gezond voedingspatroon past. Daarna wordt uitgelegd wat biologisch vlees nu precies is en waarom dit beter is voor de koe. Vervolgens wordt uiteengezet waarom biologisch vlees beter voor je eigen gezondheid is dan gewoon vlees. Hoe stellen we vast of iets g..
Weergeven 1 t/m 14 van in totaal 31