Wat is een biologische slagerij?

Wat is een biologische slagerij?

JP Puurvlees is een biologische slagerij, maar wat houdt dat precies in? Een biologische slagerij is een slagerij die dierenwelzijn en duurzaamheid voorop hebben staan. Het vlees dat je bij een biologische slagerij kunt kopen wordt geproduceerd met oog en respect voor de dieren, de natuur en het milieu. Een biologische slagerij wordt gecontroleerd door SKAL en ontvangt na goedkeuring het SKAL-keurmerk, een BIO-certificaat.

Samenwerking met biologische veehouderijen

Als biologische slagerij heeft JP Puurvlees samenwerkingen lopen met biologische veehouderijen. De dieren op deze biologische boerderijen hebben een ruime leefomgeving, waardoor ze minder stress ervaren. Ze hebben de beschikking over stro, eten gevarieerd en natuurlijk voedsel, krijgen geen antibiotica toegediend en mogen naar buiten. De dieren hebben een goed leven gehad op de boerderij. In de biologische landbouw gebruiken boeren geen bestrijdingsmiddelen. Deze manier van veeteelt is het minst belastend voor het milieu en veroorzaakt geen mestproblemen en verzuring van grond.

Waar komt het biologisch vlees van JP Puurvlees vandaan? Een overzicht:

  • Angus rundvlees is afkomstig van Angus-koeien uit Limburg.
  • Ons biefstuk is afkomstig van Limousin-koeien van verschillende biologische veehouderijen in Nederland.
  • Ons kippenvlees komt van Sjoerd Kok uit Lelystad.
  • Kalfsvlees en snacks worden ingekocht bij Eco Fields in Wekerom.
  • Lamsvlees komt van verschillende boeren uit Nederland (o.a. van Texelse lammeren).
  • Varkensvlees komt uit het Vechtdal.
  • Geitenvlees komt uit Lunteren.

We onderhouden korte lijnen met de boeren en hebben nauw contact met ze. Alleen op deze manier kunnen we de hoge kwaliteit van ons vlees garanderen. We weten precies met wie we te maken hebben, waar het vlees vandaan komt en hoe er met het vlees én de dieren zijn omgegaan.

Wat is het SKAL-keurmerk?

SKAL is de Stichting Skal Biocontrole, een onafhankelijk instituut dat toezicht houdt op de biologische productie in Nederland. De organisatie zet zich in voor een aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten. SKAL ziet erop toe dat biologische producten in Nederland aan de biologische wetten en regelgeving voldoet. Alle bedrijven die biologische producten kunnen produceren, verwerken, verpakken, importeren, verhandelen en opslaan moeten beschikken over het SKAL-certificaat, een biologisch keurmerk.

Breed assortiment

JP Puurvlees heeft een ruim assortiment aan biologisch vlees: rundvlees, hamburgers, dry-aged rundvlees, varkensvlees, kalfsvlees, kip en kalkoen, lamsvlees, BBQ vlees, stoofvlees, geitenvlees, wild en gevogelte, vegetarisch bio vlees en eend en parelhoen. Stuk voor stuk dat puur, lekker en verantwoord is. Het assortiment bestaat verder uit biologische vleespakketten en biologische BBQ pakketten. Ook voor biologische catering kun je terecht bij JP Puurvlees.

Biologisch vlees bestel je bij dé biologische slagerij JP Puurvlees

In de webshop van JP Puurvlees bestel je snel en gemakkelijk biologisch vlees. Het vlees wordt op locatie geleverd via gekoeld transport. De fysieke biologische slagerij van JP Puurvlees is gevestigd in Nunspeet. Neem gerust contact op als je meer wilt weten over onze biologische producten.