Verpakking

Het biologisch vlees wordt vacuüm verpakt en vervolgens diepgevroren. Vacuüm verpakken heeft een aantal belangrijke voordelen:

  • De kwaliteit van het vlees blijft langer hoog, ook diepgevroren. Dat komt door de afwezigheid van zuurstof die de geur en smaak kan beïnvloeden.
  • Het is een hygiënische verpakking omdat het product is afgesloten van de omgeving
  • Geen vochtverlies.
  • De verpakking is compact. Dat is niet alleen een voordeel bij het verzenden, maar ook in je vriezer
  • De inhoud is goed zichtbaar
  • Bij het ontdooien komt er geen vocht uit de verpakking, wel zo hygiënisch!

Het vlees kan snel ingevroren worden, maar ontdooit vooral in water ook snel (zonder dat er water bij het vlees kan komen). Afhankelijk van de vorm van het vlees ontdooit het dan in een halfuurtje. Dit is heel handig als je vergeten bent vlees uit de vriezer te halen. Maar in water ontdooien is niet de beste manier. Ontdooi het vlees bij voorkeur in de koelkast of op het aanrecht. 

Het vlees kan door de afwezigheid van zuurstof verkleuren. Als je het vlees uit de verpakking haalt en er weer zuurstof bij kan, dan herstelt de kleur snel.

Duurzame verzendverpakking

Voor de bezorging via de pakketdienst van "versenfijn" wordt het vlees verpakt in een kartonnen doos.  De doos is  geheel recyclebaar. Het karton kan bij het oud papier. 

Gekoeld transport voor de juiste temperatuur

Om het vlees tijdens het verzenden op de juiste temperatuur te houden, wordt het vlees geleverd door transport bedrijf "multi-vers". Gekoeld transport heeft veel voordelen, zo kan het verpakkingsmateriaal geminimaliseerd worden. Bevroren vlees wordt in isolatieboxen van het transport bedrijf vervoerd in koelwagens waar de temperatuur rond de 1 graad Celsius is. Als u vers vlees besteld (niet bevroren) kan dit gewoon vervoerd worden bij de juiste temperatuur.  Dus geen gebruik van gevaarlijk droogijs en ongekoeld transport van TNT. Kijk voor meer info over het transport bedrijf op de website van multi-vers.

Verpakking eigen bezorgservice

Als het vlees via onze eigen bezorgservice wordt afgeleverd, wordt het vlees overhandigd in één of meerdere kartonnen dozen, zonder extra koelmiddel. De verpakking kan worden hergebruikt.

FacebookTwitterLinkedIn