Hertenkalf

Hertenkalf kopen? Zoals de naam al zegt, is een hertenkalf een jong hert. In tegenstelling tot het vlees van volgroeide herten is hertenkalfvlees lichter van kleur en fijner van structuur. Dit maakt het een goede keuze voor wie wil genieten van wild vlees, zonder de overheersende smaak van een volwassen hert te proeven. Bekijk de verschillende opties in onze webshop en plaats een bestelling.


Hertenkalfbiefstuk (wild)

Hertenkalfbiefstuk (wild)

Per 100 gram:  €5,69
Hertenkalfbout m/b (wild)

Hertenkalfbout m/b (wild)

Per 100 gram:  €4,90
Hertenkalfbout z/b (wild)

Hertenkalfbout z/b (wild)

Per 100 gram:  €5,69
Hertenkalfrack (wild)

Hertenkalfrack (wild)

Per 100 gram:  €8,20
Hertenkalfrugfilet (wild)

Hertenkalfrugfilet (wild)

Per 100 gram:  €9,20
Hertenkalfzadel (wild)

Hertenkalfzadel (wild)

Per 100 gram:  €6,65
Hertenkalfschenkel (wild)

Hertenkalfschenkel (wild)

Per 100 gram:  €2,60
Hertenkalfschouder (wild)

Hertenkalfschouder (wild)

Per 100 gram:  €2,80
Hertenkalfsparerib (wild)

Hertenkalfsparerib (wild)

Per 100 gram:  €2,60
Hertenkalfstoofvlees (wild)

Hertenkalfstoofvlees (wild)

Per 100 gram:  €4,20
Weergeven 1 t/m 10 van in totaal 10

Hertenkalf

Hoe smaakt hertenkalf?

Deze delicatesse kenmerkt zich door zijn malsheid en volle en kruidige wildsmaak, die milder en verfijnder is dan die van een volwassen hert. Wat je kunt verwachten? Een licht zoete ondertoon en een frisse, grasachtige nasmaak. Jonge herten eten graag bladeren, knoppen en bessen van bomen en struiken die te vinden zijn in hun natuurlijke habitat. De subtiele wildsmaak zorgt ervoor dat het een favoriet is voor fijnproevers die op zoek zijn naar een unieke smaaksensatie.

Welke stukken hertenkalf zijn beschikbaar?

Hertenkalveren beschikken over verschillende delen die uitmuntende smaakervaringen leveren. Bij de biologische slager JP Puurvlees kun je de volgende sneden bestellen:

  • Hertenkalfbiefstuk
  • Hertenkalfbout met been of zonder been
  • Hertenkalfrack
  • Hertenkalfrugfilet
  • Hertenkalfzadel
  • Hertenkalfschenkel
  • Hertenkalfschouder
  • Hertenkalfsparerib
  • Hertenkalfstoofvlees

Hertenkalfbiefstuk

Wil je een ware traktatie voor de zintuigen klaarmaken? Hertenkalfbiefstuk staat bekend om zijn malsheid en subtiliteit. Door de juiste bereidingswijze toe te passen op dit vlees, komt de subtiele wildsmaak van het hertenkalf naar voren. De beste manier om hertenkalfbiefstuk te bereiden is om het kort op hoog vuur te bakken in een pan, zodat de smaak volledig tot zijn recht komt. Serveer je biefstuk bijvoorbeeld met een puree van knolselderij en aardappel of een hartige bospaddenstoelenrisotto.

Hertenkalfbout met been

Hertenkalfbout met been is smaakvol, omdat het tijdens het garen voor extra smaak en vocht zorgt. Dit maakt een bout afkomstig van een hertenkalf geschikt voor langzame garing, waarbij je kunt denken aan braden of stoven. Het resultaat na deze langzame garing? Een tender stuk hertenkalf dat op je tong smelt en een onvergetelijke smaakervaring biedt voor elk.

Hertenkalfsrack

Een hertenkalfsrack bestaat uit ribben waar een goed stuk vlees aan vastzit. Dit rack is bij uitstek geschikt om te roosteren of grillen in zijn geheel of gesneden in individuele koteletten voor een meer elegante en verfijnde presentatie tijdens het serveren. Het hertenkalfsrack is rijk en vol van smaak terwijl het tegelijkertijd een hint van kruidigheid biedt. Maak je gerecht af door het te serveren met geroosterde wortelgroenten of gebakken spruitjes met pancetta om het vlees te complementeren.

Recepten met hartenkalf

Op zoek naar een bijzonder hertenkalf recept? Hertenkalf is lekker met een glanzende saus op basis van port, wildfond en rode bessen. Deze saus maak je door de port deels in te koken, waar je vervolgens wildfond en rode bessen aan toevoegt. Laat dit verder inkoken en voeg er een klontje boter en zwarte peper aan toe. Met name tijdens diners met familie of vrienden kun je hiermee indruk maken op je gasten!

Ook als je niet goed weet welke kruiden en specerijen goed bij hertenkalf passen, weten wij raad. Peper biedt een scherpe en pittige smaak die de natuurlijke smaken naar voren brengen. Verder kun je met gemalen korianderzaad het jonge hert een citrusachtige toets geven. Ga je een stoof maken? Voeg dan laurierbladen toe! Laurier zorgt voor complexiteit en tot slot zijn jeneverbessen perfect om een pittige en lichtzoete smaakervaring te creëren.

Plaats een bestelling bij JP Puurvlees

Een professionele chef of een fijnproever die thuis graag experimenteert met culinaire creaties? Hertenkalf is een soort wild dat bij velen in de smaak valt. Voeg de gewenste producten toe in je winkelwagen en plaats een bestelling in de webshop! Voor vragen kun je gebruik maken van het contactformulier, een e-mail sturen naar info@jppuurvlees.nl of bel naar (06) 51 08 59 43.

Lees meer