Waarom kiezen voor een biologische slager in Gelderland?

Waarom kiezen voor een biologische slager in Gelderland?

Vandaag de dag kom je het steeds meer tegen: biologisch vlees. Echter zien veel consumenten het nut van biologisch vlees nog niet helemaal in. Voor velen is biologisch vlees niet veel meer dan vlees dat duurder is dan normaal vlees, waardoor veel consumenten vaak voor het vlees gaan dat een aantrekkelijker prijskaartje heeft. Voor sommige mensen is biologisch vlees echt een raadsel. Waarom is het goed om te kiezen voor biologisch vlees, van een biologische slager? Daar gaan we in dit blogartikel verder op in.

Wat is biologisch vlees?

We gaan in dit artikel ook dieper in op de voordelen van een biologische slager in Gelderland, maar we beginnen bij het begin: wat is biologisch vlees? Biologisch vlees is vlees dat afkomstig is van dieren die een ruime leefomgeving hebben gehad en daardoor minder stress hadden. Dit bevordert niet alleen de kwaliteit van het vlees, maar is ook een stuk prettiger voor het dier zelf. Bovendien krijgt biologisch vee geen preventieve medicijnen zoals antibiotica. Zodoende blijven in biologisch vlees ook geen resten achter van medicatie. Wist je dat er ook geen groeibevorderaars worden gebruikt, biologisch vee alleen puur natuurlijk voer eet en er in de biologische landbouw geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt? Zodoende is deze manier van veeteelt een stuk beter voor het milieu, voor de dieren én voor jou als consument.

Van betere kwaliteit

Kiezen voor biologisch vlees is niet alleen beter voor de dieren en voor het milieu, maar ook voor de kwaliteit van het vlees. Biologisch vlees heeft meer smaak, doordat het niet opgespoten is met extra water. Dit gebeurt namelijk wel eens bij normaal vlees dat je in de supermarkt koopt. Omdat dit bij biologisch vlees niet mag, zit er meer smaak aan het vlees. Dat is niet alleen fijn voor de smaak, maar ook voor je portemonnee. Op deze manier krijg je namelijk meer vlees voor het bedrag dat je betaalt.

Biologisch vlees van de slager

Maar waarom zou je naar een biologische slager gaan, als je biologisch vlees ook in de supermarkt kan kopen? Wanneer je kiest voor vlees van een biologische slager, weet je zeker dat het vlees door de slager zelf geslacht is. In een slachthuis worden de dieren aan de lopende band geslacht, maar bij een biologische slager wordt het vlees op een humane manier geslacht. Vervolgens wordt het handmatig verwerkt, waardoor je mooie stukken vlees koopt die ambachtelijk bewerkt zijn. Wist je dat de structuur van het vlees daardoor langer goed blijft?

Maak kennis met JP Puurvlees

Een van die biologisches slagers is JP Puurvlees. Deze slagerij zag in 2013 het leven, omdat ik, Jaap van der Plas, dierenwelzijn en kwaliteit van vlees hoog in het vaandel heb. Doordat er binnen onze biologische slagerij in Gelderland sprake is van korte lijnen tussen boer, slager en consument, is de kwaliteit van ons vlees optimaal. Bovendien weet je precies met wie je te maken hebt, waar het vlees vandaan komt én hoe we met het vlees om zijn gegaan. Zo is al het rundvlees afkomstig van Angus koeien van een biologische veehouderij in Limburg, is het kalfsvlees afkomstig uit Wekerom en is het Lamsvlees afkomstig van verschillende boeren in Nederland. En ons kippenvlees? Dat is afkomstig van Sjoerd Kok uit Lelystad.

Gemakkelijk online bestellen of afhalen

Het biologisch vlees dat wij verkopen kun je gemakkelijk online bestellen, of bij ons afhalen. Wanneer je ervoor kiest om een bestelling te plaatsen in de webshop, wordt het biologisch vlees gekoeld bij je thuis afgeleverd. Levering is mogelijk van maandag tot en met zaterdag. Ideaal wanneer je niet in de buurt van Nunspeet woont, of niet in de gelegenheid bent om het vlees op te halen in de slagerij. Je kunt het vlees heel gemakkelijk bestellen. Je selecteert het vlees naar wens en selecteert het gewicht. Vervolgens klik je op de groene bestelknop en volg je de rest van de stappen. Wanneer je het toch liever zelf ophaalt, is dat natuurlijk ook mogelijk. Je bent van harte welkom! Neem voor meer informatie over JP Puurvlees als biologische slager gerust contact op.