Kalkoen Bio

Biologische kalkoen kopen? Met kalkoen vlees zoals kalkoenvleugels, kalkoenfilet of een hele kalkoen zet je een gezond en smaakvol gerecht op tafel tijdens speciale gelegenheden zoals een familiediner of het dagelijkse avondeten. Biologische kalkoenen worden op een verantwoorde en duurzame manier grootgebracht door een biologische boer, waar ze voldoende ruimte en beweging krijgen. Dit draagt bij aan de kwaliteit en de smaak van het vlees. Plaats een bestelling bij JP Puurvlees, je online biologische slager.


Kalkoendijenvlees Bio

Kalkoendijenvlees Bio

Per 100 gram:  €3,35
Kalkoenfilet Bio

Kalkoenfilet Bio

Per 100 gram:  €4,00
Kalkoengehakt Bio

Kalkoengehakt Bio

Per 100 gram:  €2,81
Kalkoenvleugels Bio

Kalkoenvleugels Bio

Per 100 gram:  €2,30
kalkoen  Bio 3-4 kg

kalkoen Bio 3-4 kg

Per stuk:  €99,00
kalkoen  Bio 4-5 kg

kalkoen Bio 4-5 kg

Per stuk:  €120,18
kalkoen Bio 5-6 kg

kalkoen Bio 5-6 kg

Per stuk:  €133,50
Kalkoenrollade Bio (1000 gram)

Kalkoenrollade Bio (1000 gram)

Per 100 gram:  €29,99 €35,99
Kalkoenrollade Bio (500 gram)

Kalkoenrollade Bio (500 gram)

Per stuk:  €15,00 €18,00
Kalkoenfricandeau Bio

Kalkoenfricandeau Bio

Per 100 gram:  €4,00
kalkoen Bio  7-8 kg

kalkoen Bio 7-8 kg

Per stuk:  €173,25
kalkoen Bio 6-7 kg

kalkoen Bio 6-7 kg

Per stuk:  €148,50
kalkoen Bio 8-10 kg

kalkoen Bio 8-10 kg

Per stuk:  €199,00
Kalkoenbouillon/fond Bio

Kalkoenbouillon/fond Bio

Per stuk:  €7,69
Kalkoenbraadstuk Bio

Kalkoenbraadstuk Bio

Per 100 gram:  €2,54
Kalkoendrumsticks Bio

Kalkoendrumsticks Bio

Per 100 gram:  €2,45
Kalkoenshoarmavlees Bio

Kalkoenshoarmavlees Bio

Per 100 gram:  €3,00
Weergeven 1 t/m 17 van in totaal 17

Kalkoen

Kalkoen kopen van de biologische slager

Wanneer je kiest voor biologische kalkoen, kies je voor de kwaliteit en ambacht van een biologische slager. Zo weet je zeker dat het vlees niet alleen puur van smaak is, maar ook geproduceerd is met een minimale impact op onze planeet. Bovendien heeft het vlees van deze kalkoen een rijker smaakprofiel dan wanneer je kalkoen bij de supermarkt koopt, waardoor je culinaire creaties net dat beetje extra krijgen. Of je nu op zoek bent naar een hele kalkoen voor een feestelijke gelegenheid of specifieke delen, zoals filet of dijen voor je dagelijkse maaltijden, bij onze online slager vind je wat je nodig hebt.

Binnen ons online assortiment vind je onder andere:

  • Kalkoendijenvlees
  • Kalkoenfilet
  • Hele kalkoen
  • Kalkoenrollade
  • Kalkoenfricandeau
  • Kalkoenbraadstuk
  • Kalkoenshoarmavlees

De lekkerste manieren om kalkoen te bereiden

Kalkoendijenvlees heeft een malse structuur. Gaar kalkoen langzaam in de oven met je favoriete kruiden en specerijen of kies ervoor om het dijenvlees te grillen. Hierdoor krijgt het vlees een knapperig korstje, maar is het sappig van binnen. Daarentegen is kalkoenfilet perfect voor gerechten waar een snelle bereiding van belang is, zoals een frisse maaltijdsalade. Kruid de kalkoenfilets naar wens en bak het snel en simpel aan in een pan.

Gaat het om een gezellig diner met familie of vrienden, bijvoorbeeld tijdens Kerstmis of Pasen, waar je een pronkstuk op tafel wilt zetten? Een hele biologische kalkoen kopen en vullen met huisgemaakte vulling, om het vervolgens te roosteren in de oven zal zeker indruk maken op je gasten! Voor een snellere optie kun je kiezen voor kalkoenrollade of kalkoenfricandeau, die beide goed passen bij een breed scala aan bijgerechten.

Hoe zorg je voor de perfecte garing van kalkoenvlees?

Het goed garen van kalkoenvlees is essentieel voor de beste smaak en textuur. Voordat je de kalkoen gaat marineren, kruiden of vullen, zorg je ervoor dat het op kamertemperatuur is. Doordat een biologische kalkoen tussen de 3 tot 6 kg weegt, is de bereidingsduur afhankelijk van het gewicht en of je het vult of niet. We raden het aan om bij een ongevulde kalkoen 40 minuten te rekenen per kilo en dit bij een gevulde kalkoen op 60 minuten per kilo te houden.

Een vleesthermometer is een onmisbaar instrument in de keuken. Voor kalkoenfilet en kalkoendijenvlees is een kerntemperatuur van 74°C ideaal, terwijl een hele kalkoen het best gegaard kan worden tot een temperatuur van ongeveer 82°C. Let op dat je het vlees niet te lang bakt om uitdroging te voorkomen. Laat het vlees na het garen altijd even rusten voordat je het aansnijdt door het te bedekken met aluminiumfolie, zodat de sappen in de kalkoen zich goed kunnen verdelen en het vlees mals en sappig blijft.

Plaats een bestelling!

Kwalitatief hoogstaande biologische kalkoen bestellen doe je eenvoudig bij JP Puurvlees. Ontdek hoe je met onze selectie biologisch kalkoenvlees jouw culinaire hoogstandjes naar het hoogste niveau kunt tillen en plaats je gewenste producten in je winkelwagen! Heb je vragen? Maak gebruik van het contactformulier of stuur gerust een e-mail naar info@jppuurvlees.nl. Voor direct contact kun je bellen naar (06) 51 08 59 43.

Lees meer