Varkenshaas Bio

Botermals en niet alleen lekker om te bakken, maar ook perfect voor fondue en gourmet.

Lange varkenshaas
Dit gedeelte van de varkenshaas ligt aan de binnenzijde van de haaskarbonade en is het onderste deel van de complete varkenshaas. De varkenshaas is aan de voorkant dik en rond en wordt naar achteren toe steeds dunner. Bij het bakken van de lange haas wordt vaak het dunne achtereinde omgeslagen naar voren en vastgezet met een touwtje. Op die manier is de haas overal even dik en wordt de garing van het hele stuk mooi egaal. Het is een botermalse reep vlees en wordt veel gebruikt om kort te bakken, maar ook voor fondue en gourmet.


Kophaasje
Het bovenste deel van de varkenshaas bevindt zich in de ham van het varken. Wanneer het varken in stukken wordt verdeeld wordt de kop gescheiden van de lange haas. Qua malsheid is het te vergelijken met de lange haas. Het stuk bestaat echter uit een vast en een aanhangend los deel waardoor het een wat onregelmatig stukje vlees is. Tussen de 2 delen zitten wat kleine vliesjes. De kophaas wordt eveneens gebruikt voor fondue en gourmet.

Bereidingswijze

16 tot 20 minuten bakken

recepten varkenshaas

Varkenshaas  Bio
€ 4,90
  • Varkenshaas  Bio

Botermals en niet alleen lekker om te bakken, maar ook perfect voor fondue en gourmet.

Lange varkenshaas
Dit gedeelte van de varkenshaas ligt aan de binnenzijde van de haaskarbonade en is het onderste deel van de complete varkenshaas. De varkenshaas is aan de voorkant dik en rond en wordt naar achteren toe steeds dunner. Bij het bakken van de lange haas wordt vaak het dunne achtereinde omgeslagen naar voren en vastgezet met een touwtje. Op die manier is de haas overal even dik en wordt de garing van het hele stuk mooi egaal. Het is een botermalse reep vlees en wordt veel gebruikt om kort te bakken, maar ook voor fondue en gourmet.


Kophaasje
Het bovenste deel van de varkenshaas bevindt zich in de ham van het varken. Wanneer het varken in stukken wordt verdeeld wordt de kop gescheiden van de lange haas. Qua malsheid is het te vergelijken met de lange haas. Het stuk bestaat echter uit een vast en een aanhangend los deel waardoor het een wat onregelmatig stukje vlees is. Tussen de 2 delen zitten wat kleine vliesjes. De kophaas wordt eveneens gebruikt voor fondue en gourmet.

Bereidingswijze

16 tot 20 minuten bakken

recepten varkenshaas

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet je inloggen of zich registreren

Varkenshaas Bio

  • Model: varkenshaas
  • Spaarpunten: 5
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Besteleenheid: 200 gram

    € 4,90


  • Ambachtelijk sinds 1924
  • Gespecialiseerd in biologisch vlees.
  • Voor 12 uur bestellen de volgende dag in huis.
  • Bezorging met gekoeld/diepvries transport.
  • Spaar voor gratis messenset.
  • Track and trace via versenfijn.nl

Tags: Varkenshaas