Ossenstaart Bio
- Model: ossenstaart
- Spaarpunten: 8
- Beschikbaarheid: Op voorraad
-
Besteleenheid: 500 gram
€ 8,49
- Ambachtelijk sinds 1924
- Gespecialiseerd in biologisch vlees.
- Voor 12 uur bestellen de volgende dag in huis.
- Bezorging met gekoeld/diepvries transport.
- Spaar voor gratis messenset.
- Track and trace via versenfijn.nl
Een overbekende voor in de ossenstaartsoep. Ossenstaartsoep wordt getrokken van ossenstaart. Omdat de
staart veel smaak afgeeft, kun je er een krachtige, smakelijke soep mee maken.
Door de staart lang te koken op een laag vuur, wordt het vlees mals en
valt het zo van het bot. Dit kan dan weer in de soep worden verwerkt.
Recept Ossenstaartsoep
- 1,5 kg ossenstaart, in stukken
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 uien in ringen
- 1 grote winterwortel in stukken
- 3 tot 4 stengels bleekselderij
- 10 zwarte peperkorrels
- 2 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- stukje foelie
- 2 takjes tijm
- 6 takjes selderij
- 1 deciliter madeira
- peterselie
- zout
Bereidingswijze
- In grote pan in olie stukken ossenstaart rondom bruin bakken.
- Tomatenpuree toevoegen en 2 minuten meebakken.
- 2 liter water erbij schenken en aan de kook brengen.
- Regelmatig afschuimen.
- Ui, bleekselderij, wortel en kruiden erbij doen en 3,5 uur op zacht vuur trekken.
- de soep door een zeef doen en het vlees van botten halen.
- Op smaak brengen met zout en peper. Voeg madeira toe.
- Vlees terugdoen in soep.
- Voor het serveren bestrooien met gehakte verse kruiden (peterselie, selderij, bieslook).
Dit recept is afkomstig van Smulweb
Tags: ossenstaart