• Mergpijp  Bio

Mergpijp Bio

  • Model: mergpijp
  • Spaarpunten: 1
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Besteleenheid: 500 gram

  • €4,75

  • Excl. BTW: €4,36

✔ Ambachtelijk sinds 1924
✔ Door heel BE en NL gekoeld en diepvries transport.
✔ Levertijd 1-3 werkdagen indien op voorraad.
✔ Rechtstreeks van de boer
✔ Biologisch en dus Skal gecertificeerd
✔ Lees goed de bezorg info: biologisch vlees bezorgen

Hiermee maak je in een handomdraai een smakelijke biologische bouillon, dat wist men vroeger al. Daar hoef je helemaal geen kok voor te zijn.  Het is een fabeltje dat zelf bouillon maken alleen is weggelegd voor echte koks, die de beschikking hebben over een uitgebreid assortiment aan ingrediënten. En met de mergpijp maak je ook nog eens een gezonde bouillon: zelfgemaakte bouillon bevat geen conserveringsmiddelen en kan elke keer weer net even anders zijn omdat je eindeloos met de ingrediënten kunt variëren. 

Bereidingswijze

Benodigd: wortelen, prei, selderij, ui, 2 laurierblaadjes, 4 peperkorrels en eetlepel citroensap of azijn.

Breng de mergpijp(en) met 2 tot 2,5 liter water in een grote kookpan aan de kook.

Intussen:

  • boen wortels onder de koude kraan schoon, snijd ze in plakken (dikte is onbelangrijk) en doe die bij de mergpijp(en) en het water in de pan
  • snijd het onderste stukje van de prei af (gooi het weg) en snijd de prei in de lengte doormidden
  • was de preibladeren en de selderij en doe die in de pan
  • was de ui en snijd hem in vieren, maar pel hem niet: de bruine schil geeft kleur aan de bouillon (verwijder alleen de lelijke stukjes)
  • doe de partjes ui, laurierblaadjes, de peperkorrels en het citroensap (of de azijn) in de pan
Wacht tot het water kookt, leg een deksel op de pan en schakel de hittebron zoveel lager dat het water net blijft koken.

Na 2 uur koken:

  • zet de hittebron uit en laat de bouillon een halfuur (tot lauwwarm) afkoelen
  • giet vervolgens de lauwe bouillon door een fijne zeef in een schone pan (gooi de inhoud van de zeef weg)
  • breng de bouillon op smaak met peper en zout (of doe dat later als de bouillon gebruikt wordt)
  • laat de bouillon helemaal afkoelen en zet hem daarna enkele uren (of langer) in de koelkast

Lees meer

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren