Kogelbiefstuk Bio
- Model: kogelbiefstuk
- Spaarpunten: 4
- Beschikbaarheid: Op voorraad
- € 4,11
-
Besteleenheid: 125 gram
€ 3,48
- Ambachtelijk sinds 1924
- Gespecialiseerd in biologisch vlees.
- Voor 12 uur bestellen de volgende dag in huis.
- Bezorging met gekoeld/diepvries transport.
- Spaar voor gratis messenset.
- Track and trace via versenfijn.nl
Kogelbiefstuk is een benaming voor mals en mager spiervlees. De benaming is afkomstig van het Engelse beefsteak dat in vele talen verbasterd voorkomt.
Biefstuk behoort tot de meest geliefde vleessoorten. De kwaliteit en prijs van het vlees worden hoofdzakelijk bepaald door:
- het deel van het rund waarvan de biefstuk wordt gesneden, waarbij biefstuk van de haas als de meest malse soort geldt en de lendenbiefstuk als de minst malse;
- de mestwijze, leeftijd en de levenskwaliteit van het rund;
- het ras van het dier.
Bereidingswijze
Leg de biefstukken in de pan, schroei ze aan beide zijden snel dicht en bak ze in ongeveer 3 tot 5 minuten rood tot rosé. Schuif het vlees over de bodem van de pan tijdens het bakken.