Kalfsschenkel

Van de bovenste delen van de voor- en achterpoot worden plakken schenkel gezaagd. Een plak schenkel bestaat uit bindweefselrijk soepvlees en een bot dat het mergpijpje wordt genoemd. Het been en de merg zijn verantwoordelijk voor de rijke smaak van dit product. Deze geur- en smaakstoffen komen vrij na langdurig trekken of koken. Schenkel kan ook worden gebruikt voor stoofschotels. De kalfschenkel wordt vooral gebruikt voor het befaamde Italiaanse gerecht 'Ossobucco'. Bij het bereiden van Ossobucco is het raadzaam om het vetrandje in te snijden. Dan trekt het vlees niet krom.

Bereidingswijze

40 minuten stoven

recepten kalfsschenkel

Kalfsschenkel
€ 8,80
  • Kalfsschenkel

Van de bovenste delen van de voor- en achterpoot worden plakken schenkel gezaagd. Een plak schenkel bestaat uit bindweefselrijk soepvlees en een bot dat het mergpijpje wordt genoemd. Het been en de merg zijn verantwoordelijk voor de rijke smaak van dit product. Deze geur- en smaakstoffen komen vrij na langdurig trekken of koken. Schenkel kan ook worden gebruikt voor stoofschotels. De kalfschenkel wordt vooral gebruikt voor het befaamde Italiaanse gerecht 'Ossobucco'. Bij het bereiden van Ossobucco is het raadzaam om het vetrandje in te snijden. Dan trekt het vlees niet krom.

Bereidingswijze

40 minuten stoven

recepten kalfsschenkel

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet je inloggen of zich registreren

Kalfsschenkel

  • Model: kalfsschenkel
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Besteleenheid: 500 gram

    € 8,80


Tags: Kalfsschenkel