Biefstuk Bio
- Model: Biefstuk
- Spaarpunten: 3
- Beschikbaarheid: Op voorraad
Besteleenheid: 125 gram
-
€4,99
- Excl. BTW: €4,58
✔ Door heel BE en NL gekoeld en diepvries transport.
✔ Levertijd 1-3 werkdagen indien op voorraad.
✔ Rechtstreeks van de boer
✔ Biologisch en dus Skal gecertificeerd
✔ Lees goed de bezorg info: biologisch vlees bezorgen
Zin in een lekkere biologische biefstuk? Biefstuk is een benaming voor mals en mager spiervlees. De benaming is afkomstig van het Engelse beefsteak dat in vele talen verbasterd voorkomt. Onze biologische biefstuk is voller van smaak dan massaproductie vlees.
JP Puurvlees is de online slager waar jij gemakkelijk je pakket biologische biefstuk kunt bestellen. Biefstuk kun je prima wekelijks eten. Zo nu en dan rood vlees eten heeft als gezondheidsvoordeel dat je belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten, vitamine B12, ijzer en zink binnenkrijgt.
Luxe vlees
Biefstuk behoort tot de meest geliefde vleessoorten. De kwaliteit en prijs van het vlees worden vooral bepaald door:
- Het deel van het rund waarvan de biefstuk wordt gesneden: biefstuk van de haas geldt als de meest;
- Malse soort en de lendenbiefstuk als de minst malse;
- De mestwijze, leeftijd en de levenskwaliteit van het rund;
- Het ras van het dier.
Je kunt gemakkelijk online biologische biefstuk bestellen via deze pagina. Voeg de gewenste hoeveelheid toe aan je winkelmandje en reken direct veilig af.
Bereidingswijze
Een biologische biefstuk bakken kan op verschillende manieren. Je kunt ervoor kiezen om de biefstuk te bakken als rare, medium (rare) of well done. Deze gradaties staan voor de gaarheid van het rood vlees.
Een biologische biefstuk bakken doe je als volgt:
- Leg de biefstuk 30 minuten van tevoren buiten de koelkast en laat het vlees op kamertemperatuur komen. Kruid het vlees vast aan beide kanten met peper en zout naar wens.
- Verhit een klontje boter (zo’n 25 g) in een ruime koekenpan en wacht tot de gesmolten boter stopt met schuimen. De pan en de boter hebben nu de juiste temperatuur om goed je biefstuk te kunnen bakken.
- Leg de biefstukken in de pan, schroei ze aan beide zijden snel dicht en houdt de biefstukken in beweging door ze met een tang over de bodem van de pan te schuiven. Hierdoor blijft de temperatuur in de biefstuk constant. Bak ze in ongeveer 3 tot 5 minuten rood tot rosé.
- Neem ze uit de pan en laat op een warm bord 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Serveer hierna direct en let er bij het snijden van het vlees op dat je dwars door de draad snijdt. Hierdoor zal het nog malser smaken.
Biologische biefstuk bestellen
Wil je voor jezelf een voorraad biologische biefstuk bestellen of heb je een bijzonder gelegenheid of luxe etentje waarbij je ons premium vlees wilt serveren? Je kunt direct online je bestelling plaatsen en je bezorgdatum kiezen. Wij komen de biologische Duitse biefstuk de volgende dag al bezorgen als je voor 12:00 uur besteld. Altijd vers en gekoeld!
Je kunt kiezen uit Duitse biefstuk, gehakte biefstuk, haasbiefstuk, kogelbiefstuk.