Welk vlees voor op de BBQ?

Welk vlees is lekker voor op de BBQ? Het lijkt zo’n simpele vraag, maar het antwoord hierop is helaas niet zo eenvoudig als je zou hopen. Welk stuk vlees het beste tot zijn recht komt op de barbecue hangt namelijk compleet af van jouw persoonlijke voorkeur. Daar waar de een misschien geniet van gemarineerde varkenslapjes, vindt de ander juist rundvlees hét ultieme vlees voor op de BBQ. Om toch wat duidelijkheid te scheppen zetten we in deze blog onze favoriete stukken vlees voor op de barbecue op een rijtje.

Over smaak valt niet te twisten

We zeiden het net al: over smaak valt niet te twisten. Wat de een heerlijk vindt, kan de ander een stuk minder lekker vinden. Dat gezegd, over barbecueën en vlees zitten de meeste liefhebbers wel op één lijn.

Onze top 6 stukken vlees voor op de BBQ

Weet je niet zo goed welk vlees lekker is op de BBQ? Met onderstaande stukken vlees zit je in ieder geval goed.

1. Hamburgers

Als er één stukje vlees is dat nagenoeg iedereen lust, dan is dat wel de hamburger. Hamburgers zijn met afstand dé favoriet voor bbq’en en niet zonder goede reden. Ze zijn er in verschillende soorten en smaken, zijn gemakkelijk te grillen en passen in tal van recepten. Kortom: bij een BBQ mogen hamburgers absoluut niet ontbreken!

2. Spiesjes

Nog een klassieker: spiesjes, ook wel saté of shaslicks genoemd. Spiesjes zijn er in allerlei soorten, waaronder varken, kip, lam en kalkoen. Je kunt ze zelf maken of kant en klaar kopen. Heel lekker, gemakkelijk te bereiden en eenvoudig op te eten, wat wil je nog meer?

3. Varkenslapjes

Ook varkenslapjes vallen bij nagenoeg iedereen goed in de smaak – en met goede reden. Ze zijn betaalbaar, overheerlijk en makkelijk te bereiden op de barbecue. Het enige nadeel? Ze willen nog wel eens vastplakken aan de grill, dus wees voorzichtig!

4. Barbecueworst

Zeg je barbecueën, dan zeg je barbecueworst. Deze trend is komen overwaaien uit Duitsland en de VS, iets waar wij maar al te blij mee zijn. Met een worst van de barbecue kun je alle kanten op: je kunt ‘m gewoon ‘zo’ eten, bijvoorbeeld met een lekker sausje, of je maakt er een uitgebreid broodje hotdog, inclusief allerlei toppings, van.

5. Rundvlees: steak, bavette en meer

Voor de meer ervaren barbecuers onder ons zijn de verschillende stukken rundvlees ook altijd een goede keuze. Kies bijvoorbeeld voor een heerlijke steak, Angus bavette, Côte de Boeuf of een ander stukje rundvlees.

6. Spareribs

En last but not least: spareribs. Natuurlijk heerlijk gemarineerd, misschien zelfs eventjes gerookt, en perfect gegaard – dát is waar elke fanatieke barbecue-liefhebber van droomt. Dus waarom niet een poging wagen?

Let op: dit zijn slechts 6 voorbeelden van stukken vlees voor op de BBQ. In werkelijkheid zijn er nog tal van andere vleessoorten die heerlijk zijn op de barbecue. Denk hierbij aan verschillende soorten lamsvlees (lamsrack, lamskotelet en meer), varkensvlees (pulled pork!), kalfsvlees (kalfs bavette, kalfs rib-eye, kalfs shortribs, kalsbrisket), kalkoen, kip en nog veel meer. Hiernaast zijn er ook diverse vegetarische opties.

Wat is nog meer lekker op de barbecue?

Bij een BBQ draait het niet alleen om vlees. Nee, ook gegrilde groenten, salades, stokbrood, kruidenboter en sauzen mogen absoluut niet ontbreken. Daarom vind je bij JP Puurvlees complete all-in BBQ pakketten met alles wat je nodig hebt voor een grote of kleine barbecue. Deze bestaan niet alleen uit ambachtelijk, biologisch BBQ vlees, maar bevatten ook alle andere benodigdheden. In ons assortiment vind je onder andere…

Weet je niet welk vlees voor op de barbecue jij moet kiezen? Dan biedt een van onze all-in BBQ vleespakketten uitkomst. Bestel het pakket met jouw favoriete vlees, ontvang deze binnen enkele dagen en proef het verschil!