Wat eet je bij een hamburger?

De hamburger is de vleesfavoriet van velen. Het kan gemakkelijk bereid worden op de BBQ en in een pan. Een hamburger maken doe je in een handomdraai: je hebt alleen een lekkere burger, getoast broodje, groentes en een goede saus nodig. Vaak wordt een hamburger geserveerd met frietjes en een salade. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. In dit blogartikel delen we een aantal bijzondere bijgerechten met je die verrassend genoeg heerlijk smaken bij je hamburger.

Wat te eten bij hamburgers?

Er zijn tal van mogelijkheden voor wat te eten bij hamburgers. Echte klassiekers zijn frietjes of gebakken aardappels, salades en mayonaise en ketchup. Nu wordt het tijd voor iets nieuws! Bak bijvoorbeeld in plaats van gewone frietjes: pittig gekruide cajun frietjes, zoete maïs friet, wafelfrietjes, gevulde aardappelschillen of zelfgemaakte aardappelchips. Een andere verrassende combinatie met hamburgers is gebakken macaroni met drie verschillende kazen. Heerlijk cheesy, kleverig en romig. Voor wie iets nieuws wil proberen, maar niet te lang in de keuken wil staan, zijn gekruide aardappels en groenten die een half uur de oven in moeten een prima recept.

Welke groenten eet je bij een hamburger?

Je kan natuurlijk kiezen voor een frisse salade bij je hamburger. Echter zijn er ook andere groenten die je kunt eten bij hamburgers. Neem bijvoorbeeld courgette, je kan hier courgettefriet van maken of gebakken courgette plakjes met Parmezaanse kaas. Of kies voor broccoli, maak broccolikoekjes met een ei, beetje panko en cheddarkaas. Een laatste verrassende combinatie met hamburgers zijn spruitjes verpakt met bacon en BBQ saus of honingboter. Zelfs de grootste spruitjeshater zal hiervan smullen! Natuurlijk kunnen de all-time favorites groenten niet ontbreken op een broodje hamburger: plakjes tomaat, plakjes komkommers, rode uienringen, plakjes augurk en blaadjes sla.

Dit is slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden, op het internet vind je nog veel meer verrassende gerechten die smakelijk zijn bij je hamburger!

Hamburger varianten

Hamburgers zijn er in vele varianten. Je kent vast de Angus burger wel, smaakvol 100% rundvlees van Aberdeen Angus koeien uit Schotland. Een andere soort hamburger is de dry-aged burger, dit vlees heeft 28 dagen staan rijpen in een Dry-Age kast. Het resultaat is een zachte en smaakvolle burger. Tot slot bestaan er ook mega hamburgers van 200 gram. Je kan hamburgers zelf maken met gehakt of kant-en-klare burgers kopen.

Welke saus gebruiken?

De saus op je broodje hamburger bepaalt of de hamburger geslaagd is of niet. Een verkeerd gekozen saus kan je hele broodje verpesten. Welke saus het lekkerst is op een broodje hamburger wagen we ons niet aan. Ieder persoon heeft immers zijn eigen persoonlijke voorkeur. De populairste sauzen zijn mayonaise, ketchup, barbecuesaus, curry, mosterd, aioli en baconjam.

Probeer de biologische hamburgers van JP Puurvlees

Bij JP Puurvlees koop je biologische hamburgers, die zijn gemaakt met respect voor dier, milieu en natuur. We beschikken over een uitgebreid assortiment biologisch vlees, waaronder hamburgers, rundvlees, varkensvlees en kalfsvlees.