Hoeveel vlees per persoon bij gourmetten?

Hoeveel vlees is genoeg per persoon wanneer je gaat gourmetten? Het is iets wat altijd lastig in te schatten blijft. In Nederland is gourmetten bijna onmisbaar tijdens de feestdagen. Je kan ervan uit gaan dat elk huishouden wel over een gourmetstel beschikt. Of die vaak wordt gebruikt, is een ander verhaal, maar een avondje gourmetten tijdens kerst of oud en nieuw gaat er altijd wel in! Naast dat het gezellig is, is het ook handig doordat gourmetten om weinig bereiding vraagt. Zo kan jij gezellig tijd doorbrengen met je familie of vrienden zonder uren in de keuken te staan. Lees verder hoe jij jezelf kan voorbereiden op een avond gourmetten.

Wat heb je nodig voor gourmetten?

Om te kunnen gourmetten heb je natuurlijk een gourmetstel nodig. Mocht je er zelf niet een hebben, dan is de kans groot dat iemand uit je gezelschap er wel een heeft. Velen hebben tegenwoordig een bakplaat of contactgrill in huis die je op dezelfde manier kan gebruiken. Vergeet niet te inventariseren wie en hoeveel mensen er komen! Zijn er alleen volwassen of ook kinderen? Heeft je gezelschap bepaalde dieetwensen? Dit zijn zaken die je vooraf langs kan gaan zodat alle gasten aan tafel blij zijn en jullie een gezellige avond voor de boeg hebben.

Hoeveel gram vlees per persoon?

Hoeveel gram aan vlees is genoeg per persoon? Dit is de meest gestelde vraag als we het over gourmetten hebben. Gemiddeld kun je uitgaan van ongeveer 300-400 gram per persoon. Heb je grote eters, reken dan iets ruimer: bijvoorbeeld 400-500 gram. Wanneer er veel kleine kinderen in het gezelschap zijn, dan kun je rond de 250-300 gram per persoon rekenen. Ben je onzeker over de hoeveelheid vlees die je nodig hebt? Wij verkopen de perfect afgemeten biologische gourmetschotels zoals de Gourmetschotel Bio. Toch meer een fijnproever? Bekijk onze Gourmetschotel de luxe Bio. De hoge kwaliteit van ons vlees komt mede doordat onze dieren een ruime leefomgeving hebben met voldoende stro en biologisch voedsel. Hierdoor ervaren ze minder stress, wat de kwaliteit ten goede komt. Hiernaast leveren wij ook een Gourmetschotel Wild. Dit is echter geen biologische gourmetschotel.

Wat heb je naast vlees nodig?

Natuurlijk doe je tijdens het gourmetten niet alleen vlees op je gourmetstel. Wat dacht je van paprika, garnaal, courgette, zalm of champignons? Je zou kleine spiesjes kunnen maken waar je een combinatie hebt van de genoemde ingrediënten. Om je vlees en groenten te garen heb je ook olie en/of boter nodig. Naast de dingen die je grilt, kan je uiteraard de sausjes niet vergeten! Cocktailsaus en knoflooksaus zijn veelgebruikte sauzen tijdens het gourmetten, maar zelfgemaakte tzatziki of tomatensalsa zijn ook aanraders wanneer je wilt variëren.

Ruim aanbod biologisch vlees bij JP Puurvlees

Bij JP Puurvlees kun je biologisch vlees bestellen. We hebben een uitgebreid assortiment met onder andere rundvlees, kip en gevogelte, varkensvlees en kalfsvlees. Neem gerust contact op als je meer wilt weten over ons biologische vlees.