Bekijk de aanbiedingen van de maand

Ook deze maand heeft JP Puurvlees weer de lekkerste stukjes vlees voor jou geselecteerd. Bekijk de aanbiedingen en bestel snel via de website. Wanneer je je inschrijft voor de nieuwsbrief, ontvang je een 10% kortingscode in de mail!Vleeswaren-/worstpakket Bio

Vleeswaren-/worstpakket Bio

Per stuk:  €10,99 €14,90
Rundvleespakket ANgus Bio

Rundvleespakket ANgus Bio

Per stuk:  €90,00 €104,00
Rundvleespakket de Luxe Angus Bio

Rundvleespakket de Luxe Angus Bio

Per stuk:  €105,00 €120,00
Vleesmix voor uw huisdier  Bio

Vleesmix voor uw huisdier Bio

Per 100 gram:  €3,25 €4,25
Weergeven 1 t/m 4 van in totaal 4

Het verhaal achter JP Puurvlees

Ik, Jaap van der Plas, hoor bij de vierde generatie van een slagersfamilie. In april 2011 was ik begonnen met de verkoop van biologisch vlees. Dit heb ik online gelanceerd onder de naam JP Puurvlees. Vervolgens ben ik in december 2013 begonnen met een biologische slagerij aan de Stationslaan 39 te Nunspeet, Gelderland. De reden dat ik heb besloten om biologisch vlees te gaan verkopen is dierenwelzijn en de kwaliteit van het vlees. Ik sta nog altijd zelf in de slagerij en help iedereen graag met de keuze van het juiste stukje biologisch vlees.

Biologisch vlees

In biologisch vlees is geen sprake van conserveringsmiddelen of kleur-, smaak- of geurstoffen tijdens de verwerking, wat invloed heeft op de kwaliteit. En dat kan je proeven! Het geheim hierachter is dat biologisch vlees komt van dieren die een goed leven hebben gehad. De boeren die deze dieren houden, vinden het welzijn van hun vee belangrijk. Biologische dieren zijn bijvoorbeeld vaak gezonder. Dit komt doordat ze biologisch voedsel krijgen, alle ruimte hebben om op hun eigen tempo te groeien en vooral lekker hunzelf kunnen zijn. Ook krijgen biologische dieren geen antibiotica of groeiversnellers toegediend.

Invloed van biologisch vlees

Er zitten vele voordelen aan biologisch vlees. Als eerste betaal je voor biologische producten een eerlijke prijs. Dit betekent dat de boer eerlijk wordt betaald en zij dit weer kunnen gebruiken voor de dieren. Ten tweede is het gebruik van natuurlijke mest in plaats van kunstmest beter voor het milieu. Dierlijke mest gaat namelijk terug in de kringloop. Het gebruik van kunstmest kan de natuur belasten doordat er chemische middelen in zijn verwerkt. Tot slot is het steunen van natuurlijke processen essentieel. Door dierlijke mest kan de grond regenwater goed opnemen en dit vasthouden. Het vasthouden van regenwater voorkomt weer de overstroming van rivieren.

Korte lijnen

Wist je dat korte lijnen zorgen voor de waarborging van kwaliteit? Ons biologische vlees gaat van de boer naar de slager naar de consument. Je weet in deze situatie precies waar je vlees vandaan komt en hoe ermee is omgegaan. Ons rundvlees is bijvoorbeeld afkomstig van Angus-koeien uit Limburg. Angus-rundvlees is erg smaakvol en van goede kwaliteit.

Een korte lijst van waar ons vlees vandaan komt:

 • Angus-rundvlees uit Limburg
 • Biologisch rundvlees van verschillende boeren in Nederland
 • Kippenvlees uit Lelystad
 • Kalfsvlees uit Wekerom
 • Lamsvlees van verschillende boeren in Nederland
 • Varkensvlees uit het Vechtdal
 • Geitenvlees uit Lunteren

Het assortiment van JP Puurvlees

Wij hebben veel soorten vlees van verschillende dieren in ons assortiment. Wat dacht je van biologische eend of parelhoen? Perfect wanneer je wilt uitpakken tijdens de feestdagen. Onze hamburgers zijn ook heerlijk wanneer je ervoor kiest om thuis jouw hamburger te bouwen. Wij hebben hamburgers van elk type in ons assortiment: Angus-rund, een normale hamburger, een pikante vversie en zelfs een shoarma burger. Ook voor biologische wijn en sauzen kunt u bij ons terecht. Bekijk direct ons assortiment!

Onze openingstijden

Wil je de biologische slagerij JP Puurvlees bezoeken? Kom gerust bij ons binnenlopen! Wij zijn van dinsdag t/m vrijdag van 9:00 t/m 18:00 en zaterdag van 8:00 t/m 16:00 geopend. Ook kun je via onze website online vlees bestellen. Je hebt dan de optie om je bestelling af te halen in Nunspeet of te laten bezorgen.

Lees meer