Ossenstaart
Een overbekende voor in de ossenstaartsoep. Ossenstaartsoep wordt getrokken van ossenstaart. Omdat de staart veel smaak afgeeft, kun je er een krachtige, smakelijke soep mee maken. Door de staart lang te koken op een laag vuur, wordt het vlees mals en valt het zo van het bot. Dit kan dan weer in de soep worden verwerkt. 

Recept Ossenstaartsoep


  • 1,5 kg ossenstaart, in stukken 
  • 2 eetlepels tomatenpuree 
  • 2 uien in ringen 
  • 1 grote winterwortel in stukken 
  • 3 tot 4 stengels bleekselderij 
  • 10 zwarte peperkorrels 
  • 2 kruidnagels 
  • 2 laurierblaadjes 
  • stukje foelie 
  • 2 takjes tijm 
  • 6 takjes selderij 
  • 1 deciliter madeira 
  • peterselie 
  • zout 
 

Bereidingswijze

  • In grote pan in olie stukken ossenstaart rondom bruin bakken.
  • Tomatenpuree toevoegen en 2 minuten meebakken.
  • 2 liter water erbij schenken en aan de kook brengen.
  • Regelmatig afschuimen.
  • Ui, bleekselderij, wortel en kruiden erbij doen en 3,5 uur op zacht vuur trekken.
  • de soep door een zeef doen en het vlees van botten halen.
  • Op smaak brengen met zout en peper. Voeg madeira toe.
  • Vlees terugdoen in soep.
  • Voor het serveren bestrooien met gehakte verse kruiden (peterselie, selderij, bieslook).
Tip: voeg paddestoelen toe. Gebruik 200 gram paddestoelen (champignons) en snijd ze in dunne schijfjes. Bak ze 5 minuten in 2 eetlepels olie. Doe ze vlak voor het serveren in de soep.

Dit recept is afkomstig van Smulweb

Ossenstaart
€ 7,80
  • Ossenstaart
Een overbekende voor in de ossenstaartsoep. Ossenstaartsoep wordt getrokken van ossenstaart. Omdat de staart veel smaak afgeeft, kun je er een krachtige, smakelijke soep mee maken. Door de staart lang te koken op een laag vuur, wordt het vlees mals en valt het zo van het bot. Dit kan dan weer in de soep worden verwerkt. 

Recept Ossenstaartsoep


  • 1,5 kg ossenstaart, in stukken 
  • 2 eetlepels tomatenpuree 
  • 2 uien in ringen 
  • 1 grote winterwortel in stukken 
  • 3 tot 4 stengels bleekselderij 
  • 10 zwarte peperkorrels 
  • 2 kruidnagels 
  • 2 laurierblaadjes 
  • stukje foelie 
  • 2 takjes tijm 
  • 6 takjes selderij 
  • 1 deciliter madeira 
  • peterselie 
  • zout 
 

Bereidingswijze

  • In grote pan in olie stukken ossenstaart rondom bruin bakken.
  • Tomatenpuree toevoegen en 2 minuten meebakken.
  • 2 liter water erbij schenken en aan de kook brengen.
  • Regelmatig afschuimen.
  • Ui, bleekselderij, wortel en kruiden erbij doen en 3,5 uur op zacht vuur trekken.
  • de soep door een zeef doen en het vlees van botten halen.
  • Op smaak brengen met zout en peper. Voeg madeira toe.
  • Vlees terugdoen in soep.
  • Voor het serveren bestrooien met gehakte verse kruiden (peterselie, selderij, bieslook).
Tip: voeg paddestoelen toe. Gebruik 200 gram paddestoelen (champignons) en snijd ze in dunne schijfjes. Bak ze 5 minuten in 2 eetlepels olie. Doe ze vlak voor het serveren in de soep.

Dit recept is afkomstig van Smulweb

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet je inloggen of zich registreren

Ossenstaart

  • Model: ossenstaart
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Besteleenheid: 500 gram

    € 7,80


Tags: ossenstaart